Jeugdopleiding KST Elen mist haar start niet!

Sinds het behalen van het tweesterrenkwaliteitslabel in 2015? (uitgereikt door Voetbal Vlaanderen), zit de jeugdopleiding in Elen duidelijk in de lift! Het gaat dan niet alleen over de jaarlijks groeiende spelersaantallen (de teller staat op 250!), maar zeker ook over de kwaliteit van trainingen en wedstrijden die gewaarborgd wordt dankzij onze TVJO Stijn Van Asten, gediplomeerde trainers en telkens een aparte en gekwalificeerde coördinator voor onderbouw (U6-U9), middenbouw (U10-U13) en bovenbouw (U15-U17).

 

Alle voetballers vinden bij ons een plaats in een passend team omdat we naast provinciaal voetbal, ook nog steeds op gewestelijk niveau een aardig potje voetbal meespelen. Regelmatig krijgen onze trainers van hun collega’s uit grotere clubs te horen dat men “Elen eigenlijk niet wist liggen”, maar na de wedstrijd onthouden ze dat meestal wel! Dat wil zeggen dat we ons intussen stevig op de Limburgse voetbalkaart hebben gezet en dat we al stilletjes nadenken over nog een groter project: interprovinciaal voetbal. Daarvoor moet er natuurlijk nog heel wat water door de Maas vloeien en hard gewerkt worden, niet enkel op sportief vlak, maar ook qua infrastructuur en financiële draagkracht.

 

Het Elers voetbalseizoen is niet langzaamaan begonnen: begin augustus organiseerde de club een midweekse voetbalstage en even later was het weer tijd voor ons jaarlijkse voetbaltornooi, dat dit jaar gespreid werd over zes dagen omwille van het massaal aantal inschrijvingen. Voor het eerst in heel wat jaren was er trouwens ook weer een vrouwentornooi, want Elen heeft zelf opnieuw een vrouwenelftal, dat weer extra leven in de club brengt! Tijdens de jeugdvoorstelling, toen al onze spelers en trainers in hun trainingspak ploeg per ploeg het veld opliepen, werd het zichtbaar duidelijk voor hoeveel mensen onze club daadwerkelijk een meerwaarde is…

 

Naast de twee normale trainingen (op de terreinen van Elen en Rotem), biedt de club haar jeugdspelers nu ook een derde training aan waarbij het vooral om techniek draait en die geleid wordt door onder meer Guido Brepoels, ex-hoofdcoach van STVV en Patro Eisden.

 

Ondertussen hebben we ook al 28 nieuwe “U-zesjes” verwelkomd, spelertjes van 4 of 5 jaar oud die hun eerste voetbaldribbels komen maken op onze mini-veldjes met mini-doelen. Prachtig om te zien, heel veel plezier op en naast het veld, maar als u weet dat deze kinderen 2 tegen 2 spelen, dan begrijpt iedereen ook wel dat hier heel veel begeleiders voor nodig zijn en die witte raven zijn niet altijd makkelijk te vinden… We aarzelen dan ook niet om een beroep te doen op onze oudere jeugdspelers of papa’s en mama’s die dan vaak al snel de “coachingsmicrobe” te pakken krijgen!

 

Nu het wedstrijdseizoen een drietal weken bezig is, krijgen we steeds beter zicht op onze organisatie, op de ploegindelingen en op wat er goed is of nog beter kan en daar werken we met onze trainers, coördinatoren en bestuursleden iedere dag heel hard aan verder!

 

Graag wat meer info over de jeugdopleiding of interesse om te sponsoren? Bel dan naar Technisch Adviseur Jeugd Bart Vereecken op 0476/66 79 88 of PR jeugdwerking Ronny Lamberigts 0478/47 40 14. Zij helpen u graag verder!