Jeugdopleidng K.ST. Elen trots op haar meisjes!

Vorige maand stond opeens onze ex-speelster Michelle Colson met een mooie foto in de krant! We waren in onze club heel blij om te vernemen dat Michelle – na intensief scoutingwerk – een contract bij de damesploeg van RSC Anderlecht had kunnen in de wacht slepen!

In Elen kennen wij Michelle al lang… Ze is er als jong meisje komen voetballen tussen de jongens en dat was natuurlijk even knokken, maar Michelle bleek ‘karakter’ te hebben en waar de jongens misschien sneller waren, was Michelle gewoon koppiger, een echt ‘bijterke’. Ze heeft het naar eigen zeggen altijd erg naar haar zin gehad in Elen en raadt zelfs aan ieder meisje aan om zo lang mogelijk in een jongensploeg te blijven voetballen om dan later een degelijke start te kunnen maken in een vrouwenteam.  Ze is haar oud-trainers in Elen heel dankbaar voor de kansen die ze gekregen heeft en voor het geloof dat ze in haar stelden, want Michelle besefte ook wel dat ze haar als meisje nooit in het A-elftal van Elen zouden kunnen opstellen…  Michelle heeft KST Elen pas ‘gedag gezwaaid’ toen KRC Genk aan haar deur kwam kloppen en natuurlijk wensten wij haar toen al het allerbeste toe. Na een omzwerving in OH Leuven, komt ze volgend seizoen dus uit voor Anderlecht, waar ze graag veel speelminuten wil opeisen door 5 keer per week hard te trainen. Ze weet dat het niet makkelijk zal worden, want er spelen meerdere Red Flames mee, maar progressie maken was en blijft haar voornaamste doel en daarom heeft ze ook voor Anderlecht gekozen.  Als studente Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Uhasselt, heeft Michelle nog voor een tweede uitdaging gekozen. Ze zegt zelf dat het voetballen en het studeren tot nu toe goed te combineren valt, want “waar een wil is, is een weg”, is haar motto…  Veel respect dus voor deze jongedame, maar naast Michelle, hebben we in Elen nog een tweede vrouwelijk toppertje dat zichzelf een weg naar een profclub aan het banen is, namelijk Steffie Koch.

Steffie is in Elen beginnen te voetballen toen ze 7 was en ze voetbalt nog steeds bij onze Eler jongens, in de PU15. Ze heeft de voorbije seizoenen steeds deelgenomen aan de Limburgse selecties en is zo terecht gekomen bij de nationale activiteiten in Tubeke.

Ondertussen maakt ze deel uit van de selectie van de nationale WU15 en heeft ze zo ondertussen al een paar interlands gespeeld. De eerste in december 2018 tegen Duitsland en tijdens de voorbije paasvakantie speelde ze twee maal tegen Engeland en recent stond Nederland – België op het programma!  Toen Steffie in juni 2018 geslaagd was voor haar topsportstatuut heeft ze de beslissing gemaakt om naar Leuven te gaan. Hier combineert ze haar studies aan de topsportschool ‘Redeningenhof’ met het voetbalverhaal bij de Yellow Flames. Met deze ploeg speelt ze trouwens interprovinciaal tegen U14-jongensploegen.

Net zoals voor Michelle is ook voor Steffie het voetbal dus veel meer dan een hobby geworden, het is hun passie, hun leven, zelfs. En hier gaan ze volledig voor. Vanwege de volledige Eler voetbalfamilie: veel plezier en succes, dames!